K2- niezbędny kompan witaminy D3
Przyjmowanie witaminy D3 zapobiega wystąpieniu wielu chorób oraz pomaga w przyswajaniu wapnia. Jednakże może toksycznie działać na nasz organizm przy ...
Czytaj więcej
Czym kierować się podczas wyboru zakupu witaminy D?
Koszt najtańszej witaminy D3 dostępnej na rynku to kilka złotych. Jednak to na co warto zwrócić największą uwagę, to forma ...
Czytaj więcej
Kiedy można zakończyć suplementację witaminy D?
Wiele osób zadaje sobie pytanie czy wraz ze zbliżającą się wiosną i zwiększającą się liczbą dni słonecznych można zakończyć suplementację ...
Czytaj więcej
Probiotyk Sanprobi IBS – pytania i odpowiedzi
Informacje dla Klientów - Pytania i Odpowiedzi
Co to jest Sanprobi IBS?
Sanprobi IBS jest probiotykiem zawierającym unikalny szczep, żywych dobroczynnych bakterii ...
Czytaj więcej
Colostrum pochodzenie i właściwości
Colostrum (pol. „siara”) jest wydzieliną gruczołów mlekowych ssaków powstającą w okresie okołoporodowym i przekazywanym potomstwu podczas karmienia. Jest to gęsta, ...
Czytaj więcej
Co znajduje się w Colostrum
Colostrum zawiera ponad 250 naturalnych związków chemicznych, takich jak hormony, enzymy, poliamidy, pochodne kwasów nukleinowych, pochodne aminokwasów i inne. Jest ...
Czytaj więcej
Colostrum a cukrzyca
Colostrum w stopie cukrzycowej
Stopa cukrzycowa to przewlekłe owrzodzenie skóry i tkanek miękkich stóp rozwijające się jako powikłanie cukrzycy. Cukrzyca jako ...
Czytaj więcej
Colostrum a alergie
Alergia jest chorobą związaną z nieprawidłowym działaniem układu odpornościowego, jego nadwrażliwością. Organizm uznaje za szkodliwe dla siebie substancje, które niebezpiecznymi ...
Czytaj więcej
Colostrum dla sportowców
Wielu sportowców sięga po suplementy, których stosowanie wymaga częstych kontroli lekarskich. Substancją, która może być stosowana przez sportowców bez konieczności ...
Czytaj więcej
Colostrum a nietolerancja laktozy – zaburzenia trawienia
Nietolerancja laktozy – zaburzenie trawienia
Laktoza – nietolerancja dotyczy głównie spożywania niesfermentowanego mleka, oraz produktów zawierających serwatkę, a nie siary. Udział ...
Czytaj więcej