K2- niezbędny kompan witaminy D3

Wiedza, porady

K2- niezbędny kompan witaminy D3

Przyjmowanie witaminy D3 zapobiega wystąpieniu wielu chorób oraz pomaga w przyswajaniu wapnia. Jednakże może toksycznie działać na nasz organizm przy ... Czytaj więcej

Czym kierować się podczas wyboru zakupu witaminy D?

Koszt najtańszej witaminy D3 dostępnej na rynku to kilka złotych. Jednak to na co warto zwrócić największą uwagę, to forma ... Czytaj więcej

Kiedy można zakończyć suplementację witaminy D?

Wiele osób zadaje sobie pytanie czy wraz ze zbliżającą się wiosną i zwiększającą się liczbą dni słonecznych można zakończyć suplementację ... Czytaj więcej

Probiotyk Sanprobi IBS – pytania i odpowiedzi

Informacje dla Klientów - Pytania i Odpowiedzi Co to jest Sanprobi IBS? Sanprobi IBS jest probiotykiem zawierającym unikalny szczep, żywych dobroczynnych bakterii ... Czytaj więcej

Colostrum pochodzenie i właściwości

Colostrum (pol. „siara”) jest wydzieliną gruczołów mlekowych ssaków powstającą w okresie okołoporodowym i przekazywanym potomstwu podczas karmienia. Jest to gęsta, ... Czytaj więcej

Co znajduje się w Colostrum

Colostrum zawiera ponad 250 naturalnych związków chemicznych, takich jak hormony, enzymy, poliamidy, pochodne kwasów nukleinowych, pochodne aminokwasów i inne. Jest ... Czytaj więcej

Colostrum a cukrzyca

Colostrum w stopie cukrzycowej Stopa cukrzycowa to przewlekłe owrzodzenie skóry i tkanek miękkich stóp rozwijające się jako powikłanie cukrzycy. Cukrzyca jako ... Czytaj więcej

Colostrum a alergie

Alergia jest chorobą związaną z nieprawidłowym działaniem układu odpornościowego, jego nadwrażliwością. Organizm uznaje za szkodliwe dla siebie substancje, które niebezpiecznymi ... Czytaj więcej

Colostrum dla sportowców

Wielu sportowców sięga po suplementy, których stosowanie wymaga częstych kontroli lekarskich. Substancją, która może być stosowana przez sportowców bez konieczności ... Czytaj więcej

Colostrum a nietolerancja laktozy – zaburzenia trawienia

Nietolerancja laktozy – zaburzenie trawienia Laktoza – nietolerancja dotyczy głównie spożywania niesfermentowanego mleka, oraz produktów zawierających serwatkę, a nie siary. Udział ... Czytaj więcej